måndag 10 augusti 2009

Jag - en prylmissbrukare

Man samlar lätt på sig en hel massa prylar när man tycker det är roligt att göra lite allt möjligt som att måla, sy, safta, stöpa ljus och gjuta tvål, arbeta i läder, lera trä och så vidare i all oändlighet. Lite för mycket prylar kanske. Jag har gamla dukar och tyger som ingen annan vill ha enbart för att jag inte klarar av att se saker slängas. De KAN ju komma till användning i något bra projekt. Jag försöker rädda gamla tröjor med motiveringen att de går att sy om/laga/göra till babypaket, etc. Problemet är att jag så sällan får den berömda ändan ur vagnen för att faktiskt göra något. Jag samlar på mig mer och mer saker och omorganiserar den lilla skrubb jag har för pysselgrejer gång på gång utan någon förbättring. Nu ligger allt inslängt huller om buller IGEN. Jag har ingen möjlighet att få ut något utan att allt annat rasar IGEN.

Finns det någon stödgrupp för folk som jag? Försöker desperat läsa bloggar som En pryl färre om dagen i tanken att jag ska inspireras till att göra mig av med lite grejer. Jag behöver ju inte slänga tyg och sådant i grovsoporna. Röda korset tar gärna emot sånt det vet jag. Men alltså.. Det tar emot så att rensa ut blivande projekt-material.

Jag saknar mitt syrum hemma hos mamma och pappa. Fast ska jag vara helt ärlig har jag inte tömt det heller. Största delen av mitt tyglager, mina lajvgrejer, många påbörjade och ett antal avslutade målningar, med mera ligger kvar där och dräller.
Stackars mamma och pappa.

1 kommentar:

  1. Ja men visst är det ju så att om man väl får för sig att slänga en pryl så är det just den man hade behövt i sitt nästa projekt. Men jag känner allt för väl igen ditt dilemma.

    SvaraRadera