onsdag 9 juni 2010

Att koka soppa på en spik

Just nu står en kastrull med buljong och puttrar på spisen. Det ska bli kycklingbuljong (när vi för en gångs skull hade skrov hemma) med lite av varje i. Morötter, lök och vad vi hade i kylen som började se för ledset ut för att äta.

Har läst en del bloggar där folk gör egen buljong. Folk menar att det är bra för miljön eftersom man tillvaratar matrester. Får jag ställa mig lite frågande? För det första tipsar folk om att spara rester av morotsskal och ben i frysen för det andra ska det hela koka i tio till tolv timmar. Okej det blir lite mindre mat i soporna, men är det värt energiåtgången?

Med tanke på att kastrullen ska vaktas från att koka torrt i tolv timmar hoppas jag att det här blir riktigt god buljong. Annars känns det som mycket skrik för lite ull. Visst, jag slipper konstiga E-nummer och annat krafs, men jag tror jag väljer mina strider. Äter så väldigt lite smakförstärkare och sådant ändå att jag tror jag överlever de få gånger vi använder buljong.

Fast det luktar ju väldigt gott förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar