tisdag 12 maj 2009

Mera band och snören

Tiden går fort när man har mycket att göra, men det är känt sedan länge.
Jag är på sluttampen på en kurs som gått på kvartsfart över terminen och trots att den varit intressant och rolig så känns det skönt att den äntligen börjar gå mot sitt slut.

Här har jag ytterligare ett par exempel på olika band man lätt kan göra. Det enda som egentligen behövs är garn och något att binda fast det i. Det är två olika sorters flätor jag gjort med tre olika färger i varje. Den första flätan går att göra med så många trådar man klarar av att hantera. Den går till så att man tar den första tåten (den längst till vänster) och trär den varannan över och varannan under de andra tåtarna. Sen börjar man om med den nya tåten längst till vänster.

Den andra flätan är svårare att förklara, den görs med fem, eller sex ögglor som du flyttar mellan fingrarna. Det är jättelätt bara någon kan visa hur man gör.


När man sen gjort sina band kan man sy fast dem på kläder, använda som snoddar, eller vad som helst. Själv lajvar jag och tycker det är väldigt praktiskt med remmar och snören och band till lite allt möjligt. Det går att binda fast packning vid en ram med dem, ha som bälte, ersätta trasiga tältsnoddar, laga fållar med. Möjligheterna är oändliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar