fredag 9 augusti 2013

Att ta tillvara

http://ettskapandesgrand.blogspot.comDet har varit ett bra körsbärsår hos sambons föräldrar. Trädets grenar var nedtyngda av stora nästan svarta körsbär. Och fast jag ätit löjliga mängder har det funnits kvar till saft och sylt och paj i mängder.

Mycket körsbär innebär mycket kärnor. Jag har sparat några av dem och tänker se om det går att göra något med. Brukar sy vetekuddar, men det vore roligt att göra en körsbärskärnkudde.

2 kommentarer:

  1. Åhh.. det påminner mig om att jag glömde att köpa mig en körsbärskudde. Kanske jag ska gå ner till min brors körsbärsträd och äta en hög utav hans körsbär :)

    SvaraRadera
  2. Hupp! Den här kommentaren ser jag inte förrän nu. Vadfalls? Hoppas din bror bjöd dig på körsbär Monika! Det är ju så löjligt gott.

    Ska du börja samla egna kärnor vill jag vurma lite för en körsbärsurkärnare. Fullständigt onödig pryl tyckte jag första gången jag såg en. Nu har vi två i vår lilla hushåll och de är fantastiska när man ska ta tillvara xx antal liter körsbär.

    SvaraRadera