söndag 26 december 2010

Merry Christmas Mayhem

Vi fick för oss att det var roligt att göra julgodis i år. Ischoklad i all ära, men här ska lekas på riktigt! Såatteh.. Vi gjorde.. Ehh.. polkagrisar..



Oljad marmorskiva - check!


Sockerlag med lite annat jox i - check!



Olja och färg och smak - check!


Låt koka upp till 140-145 grader stod det i boken. polkagrissmeten blev stenhård jättefort och liknade mest baconfärgat glas (men de blev goda). Vasst blev det också, två av fyra utsattes för blodspillan vid tillklippningen. En vettigare temperatur ligger på 125-130 grader, det har vi lärt av erfarenhet.


Oh noes! Sats nummer två sockrade sig! Okej. Här hade det gått bra om vi inte hade varit med om att den förra satsen stelnade så fort. Man måste arbeta in luft hela tiden annars sockrar smeten sig. Bra är att vara flera så man hinner jobba ihop det röda innan det vita sockrar eller stelnar.


De enda stackarna som blev något som när vettiga. De är inte vackra att se på, men oj så goda!

1 kommentar:

  1. Ja, jag är hemma på dagarna så när du vill? Lättast att du kommmer, kanske?

    SvaraRadera